16 december 2022
19:30

HC Örnen

Referat: Nora HC - HC Örnen

Det blev en väldigt skön och stabil seger i fredagens bortamatch mot Nora HC där HC Örnen kunde stå som segrare med hela 2-11.

HC Örnen går ut till matchen och uppvisar ett väldigt diciplinerat spel där forwards hjälper backarna på ett bra sätt och på så sätt spelar man sig enkelt ut ur egen zon. Vidare håller man ihop laget bra vilket medför att Noras anfallsspel inte blir särskilt farliga för spelarna i HC Örnen. HC Örnen spel ger resultat där man redan efter fyra minuter spelade av den första perioden leder med 0-2 efter mål av Samuel Nordqvist och Viktor Nilsson. Innan den första perioden är slut kan HC Örnen utöka sin ledning till 0-3 efter mål av Jimmy Svedberg. Efter 0-3 målet tar Nora timeout samt byter målvakt för att försöka väcka sitt lag på något sätt.

I den andra perioden är det återigen HC Örnen som gör det första målet när Samuel Nordqvist gör sitt andra mål i matchen och utökar HC Örnens ledning till 0-4. Efter halva andra perioden får Nora lite känning när man sätter 1-4 efter att HC Örnen slarvat lite vilket medför att Noras Sebastian Sandin får ett friläge mot Eric Samuelsson i HC Örnen-målet. Detta är dock inget som får spelarna i HC Örnen att slappna av utan man fortsätter med sitt spel och innan andra perioden är slut gör man 1-5, 1-6 och 1-7 efter mål av Jimmy Cronarp, Axel Gisslén och Andreas Jensen.

HC Örnen börjar den tredje perioden i powerplay och i det numerära överläget utökar man sin ledning till 1-8 efter att Jimmy Cronarp gör sitt andra mål för kvällen. Efter detta åker HC Örnen på en 5-minuters utvisning där tyvärr en Noraspelare gör sig illa och vi hoppas att det inte är någon allvarlig skada som han åkte på. HC Örnen gör ett bra jobb i följande boxplay och även Nora åker på en utvisning och i spel 4 mot 4 gör Axel Gisslén 1-9 till HC Örnen. Kort efter att man har krigat ut 5-minuters utvisningen slappnar HC Örnen av något och Nora kan reducera till 2-9, återigen genom Sebastian Sandin. HC Örnen kan dock spela av matchen på ett bra sätt när man utökar till både 2-10 genom William Möttus och 2-11 efter mål av Samuel Nordqvist som gör en hattrick i matchen. Avslutningen av perioden präglas en del av utvisningar men HC Örnen kan alltså vinna med komfortabla 2-11 efter en väl genomförd bortamatch mot svårspelade Nora HC.

Tränare Jonas Strindlund efter matchen.
- Vissa kvällar är det extra roligt att stå i båset. Vi har ett lag som köper vårt spelsystem till 100 % och jobbar för varandra hela matchen. Man slänger sig och täcker skott så tänderna ryker, ger feedback till varandra mellan bytena och sätter laget framför jaget. En riktig lagseger och en viktig bit i allt detta är vårt PK som ligger på 91.7 %. Jag vill lyfta fram våra, för dagen, inlånade J20-spelare Albin och Lukas som gör en riktigt bra match. Kevin gör också han en bra match. Öberg gör en kanonmatch som back ikväll samt kul att Samuel får göra tre mål. Förstafemman står idag för åtta mål och åtta assist, andrafemman för två mål och nio assist och tredjefemman står för ett mål och en assist men gör ett superjobb som avlastning och tar oss tillbaka till vårt spel efter utvisningar. Oavsett vilket så är det här en lagseger!

HC Örnen avslutar alltså året på bästa sätt med en otroligt skön seger över Nora HC.